Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve spolupráci s Policii ČR zachránili muže, promrzlý chtěl skočit z jedné střechy na druhou

Linka tísňové pomoci Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje převzala dnes odpoledne informaci od oznamovatele z místního průmyslového areálu v Litovli. Osoba vylezla na střechu a dle získaných informací hrozilo, že její chování a zmatenost může mít za následek nebezpečný pád.

Hasičům situaci na místě pro ustavení záchranných prostředků komplikoval kovový kontejner. Jakýkoliv jiný přístup hasičů na střechu byl velmi nebezpečný, povrch střechy byl po sněžení kluzký. Navíc osoba na ustavování výškové techniky reagovala velmi agresivně.

Hasiči ve spolupráci s Policii ČR zahájili komunikaci s osobou a pokus o její záchranu. Osobu se jim také při pokusu skoku na další střechu právě za pomocí výškové techniky podařilo zachytit.

Osoba byla velmi promrzlá, jen v tričku a bez obuvi. Policie z preventivních důvodů na místo povolala lékařskou pomoc zdravotnické záchranné služby.

Pro samotné hasiče je výsledek jejích pomoci motivem pro jejich další každodenní práci, pomoci lidem v nouzi. Dle jejich očité svědecké výpovědi vše v první chvíli vypadalo beznadějně se scénářem tragického konce. Proto nejen hasiči se poté s dobrým pocitem vrátili zpět na svou základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet