Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči budou v novém

Nová požární zbrojnice v Mladé Boleslavi má být hotova do jara

Stavba nové požární stanice v Mladé Boleslavi se protáhne až do začátku příštího roku, slavnostní otevření se chystá koncem března. Podle původních záměrů měla být hotova už na podzim. Dokončení stavby ale zdržel nedostatek peněz, které se podařilo získat až závěrem roku.

Nová zbrojnice se začala v areálu bývalých kasáren u Laurinovy ulice stavět v roce 1999. Do investice ale zasáhlo rušení okresního úřadu, který na tuto stavbu letos již nemohl poskytnout plánovaných 20 miliónů. Po řadě jednání se podařilo vedení hasičů zajistit potřebné milióny z prostředků ministerstva vnitra. „Pokud všechno dobře dopadne a všichni dodrží, co slíbili, stavba bude v březnu otevřená,“ řekl Žižka.

Mladá Boleslav je poslední z větších středočeských měst, které řeší podobný problém. Nová stanice nahradí dosavadní zařízení na Starém Městě, které již dlouho nevyhovuje z hlediska kapacity ani technického vybavení. Nový areál naopak splňuje všechna moderní kritéria. Umožňuje navíc i rychlejší výjezd hasičských vozů ve směru k dálnici mezi Prahou a Turnovem.

Starý hasičský areál na Komenského náměstí hodlá radnice využít jako své technické zázemí a výhledově i jako nové sídlo městské policie.
Sdílet