Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda zkomplikovala dnes ráno provoz na silnici II/125 u obce Kbílek

Dnes 7. prosince byla v 6:24 ohlášena na operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje vážná dopravní nehoda a následný požár nákladního vozidla na silnici II/125 u obce Kbílek na Kolínsku.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Kolín s technikou CAS 27 Dennis Rapier a CAS 32 Tatra 815 posílená o jednotku dobrovolných hasičů obce Zásmuky s technikou CAS 25 Škoda 706.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o nehodu traktoru, osobního a nákladního vozidla. Dále bylo zjištěno, že v osobním vozidle zůstaly po nehodě zaklíněny dvě osoby a nákladní vozidlo, které se po nehodě převrátilo a začíná hořet. Začínající požár se hasičům podařilo velice rychle zlikvidovat.

Poté byly pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení vyproštěny obě osoby z osobního vozidla. Jedna měla lehčí zranění, druhé bylo středně těžké, obě osoby odvezla Zdravotní záchranná služba do nemocnice.

Hasiči následně započali likvidační práce, kde bylo nejprve nutné odčerpat z poškozené nádrže nákladního vozidla zbylé palivo a poté za pomoci automobilového jeřábu z Kolínské stanice a vyprošťovacího automobilu ze stanice Kutná Hora došlo k obrácení nákladního vozidla a zprůjezdnění komunikace. Příčinu nehody vyšetřuje Policie České Republiky.

Foto: nstržm. Martin Šmejkal

Sdílet