Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jízdu k nehodě komplikovalo hasičům na Zlínsku náledí

V 13:48 hodin byla našemu operačnímu středisku ve Zlíně oznámena dopravní nehoda osobního vozidla, ke které došlo na okraji lesa poblíž obce Březůvky. Podle oznamovatele se vozidlo nacházelo v příkopu mimo komunikaci.

Na místo zásahu byla vyslána jednotka centrální stanice Zlín s jedním zásahovým vozidlem. Samotná cesta k místu události byla značně komplikovaná a to velmi špatnou sjízdností komunikace, která byla pokryta zledovatěnou vrstvou sněhu. Jízda proto vyžadovala zvýšenou opatrnost ze strany řidiče našeho zásahového vozidla.

Současně s příjezdem naší jednotky se na místo události dostavila také posádka zdravotnické záchranné služby a hlídka policistů. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že uvedené osobní vozidlo zn. Škoda Fabia vyjelo mimo komunikaci do lesního porostu, kde narazilo do kmene vzrostlého stromu.

Zraněný řidič se v době příjezdu naší jednotky nacházel mimo vrak vozidla. Po provedení prvotního ošetření na místě události, byl zdravotníky převezen k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení.

Jednotka provedla protipožární opatření a po zadokumentování místa nehody policií vyprostila vrak vozidla na komunikaci. Z důvodu podezření, že ze spodní části vozidla mohou unikat provozní kapaliny, provedli hasiči také zajištění vraku proti jejich úniku.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet