Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru se zranili dva hasiči a jeden dobrovolník

Požár víceúčelové hospodářské budovy v obci Jesenný na Semilsku byl ohlášen na operační středisko HZS LK v sobotu 28. října 2006 v 17:09 hod.

Na místo požáru byly vyslány jednotky HZS LK stanice Semily a SDH obcí Jesenný, Vysoké nad Jizerou a Semily – Podmoklice s pěti automobilovými cisternami.
Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že se požár nachází již ve III. fázi hoření a plameny šlehají střechou stavení ven. Požár zasáhl plochu o rozloze 18 × 10 metrů v druhém nadzemním patře. Na místě byla zorganizována dálková doprava vody z místní vodní nádrže. Hasiči nasadili k uhašení požáru čtyři vodní proudy. Protože se hasičům nedařilo přímo rozebírat konstrukci krovu z důvodu poškození vysokou teplotou, byla povolána vysokozdvižná plošina, která umožnila hasičům zásah z bezpečné vzdálenosti. Ve 20 hodin byla povolána posilová jednotka HZS LK stanice Jilemnice s další cisternovou automobilovou stříkačkou. Požár se podařilo uhasit krátce po 23. hodině.
Požárem vznikla majiteli objektu škoda ve výši 450 tisíc korun.
Při požáru se jeden dobrovolník a jeden zasahující dobrovolný hasič nadýchali jedovatých zplodin hoření. Další dobrovolný hasič utrpěl zásah elektrickým proudem z důvodu přítomnosti zvláštního (vlastního) elektrického okruhu v druhé části domu, který nebyl v době zásahu vypnutý. Hasiči o tomto okruhu nebyli majitelem budovy informováni. Všichni zranění byli odvezeni zdravotnickou záchrannou službou k ošetření do nemocnice a poté byli propuštěni do domácího ošetřování.


por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje
Sdílet