Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za tragédii v rodinném domku na Valašskomeziříčsku může závada na zařízení k vytápění, muž zemřel, dívka je v nemocnici

Vsetínští kriminalisté vyšetřují od včerejšího dne tragickou událost, ke které došlo v rodinném domku v malé obci na Valašskomeziříčsku. Rodinný příslušník tam našel ve velmi vážném stavu pětadvacetiletou dívku a devětačtyřice­tiletého muže, který byl bohužel mrtvý.

Včera odpoledne vyjížděla nejprve rychlá záchranná služba a posléze ostatní složky integrovaného záchranného systému do rodinného domku na Valašskomeziříčsku, kde zdravotníci zachraňovali pětadvacetiletou dívku, která byla ve vážném stavu převezena letecky do ostravské nemocnice.

Na místě byl dále nalezen devětačtyřicetiletý muž, u kterého lékař bohužel konstatoval smrt. Přivolaní hasiči naměřili v prostorách rodinného domku vysoké hodnoty oxidu uhelnatého.

Jako příčina této tragické události se jeví technická závada na zařízení sloužící k vytápění rodinného domku, kdy se do ovzduší dostaly škodlivé látky, které zapříčinily smrt muže a vážný stav mladé ženy.

Případ je ovšem stále v šetření, na místo bude přivolán revizní technik na komíny a plynové kotle. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování podrobnější informace k případu prozatím zveřejňovat nebudeme.

por. Mgr. Lenka Javorková
Policie ČR

Sdílet