Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Silnici R6 na Sokolovsku blokovaly nehody, hasiči museli z kamionu přečerpat více než pět set litrů nafty

Hned dvě nehody nákladních aut se staly v úterý ráno na zledovatělé silnici R6 u Sokolova. Obě se naštěstí obešly bez zranění, provoz byl ale v místech nehod zcela uzavřen.

Na mostě nad silnicí ze Starého Sedla na Sokolov dostal v úterý ráno na zledovatělé komunikaci R6 smyk kamion jedoucí od Chebu na Karlovy Vary. Narazil do svodidel na obou stranách silnice. Svodidla auto udržela, kamion tak nespadl z mostu dolů.

Řidič vystoupil z kabiny bez zranění, z proražené nádrže unikaly pohonné hmoty, přivolaní hasiči tak museli odčerpat přes pět set litrů nafty. Protože povrch rychlostní komunikace byl velmi kluzký, místy tvořen souvislou vrstvou ledu, hasiči společně s policisty vyžádali na místo posyp.

Zároveň zažádali silničáře, aby místo označili značkami a snížili zde maximální rychlost. Směr na Karlovy Vary byl více než dvě hodiny v místě nehody uzavřen.


Jen o kousek dál, ale v opačném směru z Karlových Varů na Cheb pak během dopoledne havaroval další kamion. I zde, u bývalého motorestu Transmotel, byla silnice hodně namrzlá.

Srazilo se zde osobní auto s cisternou, která podle označení převážela hydroxid sodný. Hasiči tak uzavřeli místo kolem nehody a v dýchacích přístrojích prověřili, zda z cisterny nedochází k úniku nebezpečné látky.

Podle přepravního listu i podle řidiče byl v cisterně jen zbytek látky, nákladní auto mířilo do sokolovské chemičky na vymytí přepravního prostoru. I zde byla rychlostní silnice kvůli nehodě zcela uzavřena.


Zasahující jednotky:

  • HZS Sokolov (CAS 24 Scania)
  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania)
  • HZS CHZ Sokolov (TA-CH Iveco)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet