Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 10. prosince 2012

Profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská vyjeli krátce po čtvrté hodině ráno k dopravní nehodě, která se stala na hlavní silnici mezi Hradcem Králové a Jaroměří.

U Trotiny došlo ke srážce tří nákladních vozidel. Nehoda se obešla bez zranění a nedošlo k žádnému úniku provozních náplní. Hasiči pouze odpojili autobaterie a vyčkali na příjezd specializované firmy, která pomocí těžké techniky odtáhla nákladní auta mimo vozovku. Příčiny nehody šetří Policie ČR.


Přítomnost psychologa Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje si vyžádala včerejší událost, která se stala odpoledne na železniční trati u Borovinky. Muž zde vyhrožoval sebevraždou.

Ještě před příjezdem hasičského psychologa se policistům podařilo dostat muže z kolejiště. Psycholog mluvil s mužem až do příjezdu záchranné služba, která jej převezla do nemocnice.


Územní odbor Náchod

Dobrovolní hasiči z Náchoda vyprošťovali osobní vozidlo, které skončilo v příkopu v Broumovské ulici v Náchodě – Bělovsi. Nehoda se obešla bez zranění.


Profesionální hasiči z Broumova otevírali dveře bytu v ulici U Větrolamu v Broumově – Novém Městě, jehož uživatel si uvnitř zabouchnul léky.


Územní odbor Trutnov

Trutnovští profesionální hasiči vyjeli k odstranění olejové skvrny z vozovky v ulici Kladská v Trutnově – Poříčí. Látka unikla z poškozené olejové vany osobního auta Škoda Octavia. Hasiči zasypali olej sorbentem a odklidili ze silnice.


Územní odbor Jičín

Jednotka hasičů z Jičína vyjela k likvidaci kyseliny sírové, která unikla z rozbité lahve na podlahu v obci Dětenice. Hasiči zasypali kyselinu sorbentem a odklidili z podlahy.


Profesionální hasiči z Nové Paky otevírali dveře pokoje v rodinném domě v ulici Na Kopečku v Nové Pace, kde zůstalo uzamčené asi 1,5leté dítě. Hasiči otevřeli dveře místnosti a dítě v pořádku předali rodičům.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet