Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči musel jímat unikající naftu z nádrže kamionu na silnici u Nového Jičína, i tak část unikla do trávy

Dvě jednotky hasičů zasahovaly v úterý 11. 12. 2012 ráno u nehody běloruského kamionu Scania a sypače Tatra 815 na silnici I/48 u Příbora (okres Nový Jičín). Řidiči vyvázli bez zranění, hasiči se zaměřili na zachycení úniku nafty z proražené nádrže kamionu.

Operační středisko hasičů bylo o nehodě, při níž byly zablokovány všechny čtyři jízdní pruhy frekventované silnice mezi Novým Jičínem a Frýdkem-Místkem, informováno v úterý ráno před tři čtvrtě na osm. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanice v Novém Jičíně a jednotka sboru dobrovolných hasičů z Příbora.

Hasiči zajistili místo nehody, jímali unikající naftu z proražené nádrže a přečerpávali ji do druhé, neporušené nádrže Scanie. Nafta při srážce unikla do trávy vedle silnice. K vyčištění zeminy byla povolána dekontaminační firma. Informován byl také státní podnik Povodí Odry a odbor životního prostředí.

Zhruba hodinu museli řidiči místo nehody objíždět po jiných silnicích, pak se podařilo kamion nastartovat a odjet. Volné byly 3 pruhy.

Podle informací Policie ČR jel řidič kamionu ve směru od Frýdku- Místku a s vozidlem dostal smyk, narazil do svodidel a následně přejel do protisměru, kde se střetl se sypačem. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou. Policisté silnici uzavřeli. Doprava byla odkloněna po objízdných trasách přes Petřvald a Mošnov, nebo po dálnici.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet