Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Repase hasičského vozidla LIAZ CAS K25 SDH Česká Ves trvala čtyři měsíce

V letošním roce se nám díky dotaci z Olomouckého kraje a příspěvku obce Česká Ves podařilo zajistit finance na opravu našeho vozidla LIAZ CAS K25.

Toto vozidlo bylo 1. července 2012 odhlášeno z výjezdu a ještě ten den bylo převezeno na dílnu. Tím započala dlouhá 4měsíční práce, která se ale dle našeho soudu opravdu povedla.

Vozidlo bylo na počátku kompletně odstrojeno, aby se mohl zjistit skutečný stav. Bohužel již po tomto odstrojení bylo jasné, že práce na autě bude více, než jsme sami předpokládali. Bylo nutné některé části kompletně vyměnit, protože koroze opravdu hodně pracovala a léta provozu bez zásahu do karoserie byly opravdu znát.

Dnes kromě nového laku, plechů a jiných věcí máme i nově vybavené vozidlo v technické části. Zde byly zakoupeny nové boxy na hadice, kompletně vyměněny plechy, jinam byla umístěna i elektrocentrála a byly udělány nové boxy na drobné věci.

Opravou prošla i kabina, kde je také nové plechování, nově položená guma na podlaze, nově potažený strop a také sem byly umístěny nové boxy na radiostanice.

Na této opravě bylo odděláno přes 1500 hodin.

Dotace z Olomouckého kraje a příspěvek z obce činil dohromady 100 tisíc, bohužel tato částka byla nakonec o něco překročena.

Rád bych tímto poděkoval všem členům jednotky i sboru za pomoc při repasi, která se povedla hlavně díky ochotě jednoho našeho člena – p. Guzeje – a jeho kamaráda p. Jatiho, kteří se na této opravě podíleli nejvíc. Poděkování patří také p. Zedníkovi z firmy KOMET Pečky a Fa LEVNÉ NÁŘADÍ s.r.o.

Petr Došek
velitel SDH Česká Ves

Sdílet