Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody a zřícená střecha

Zásahy hasičů Královéhradeckého kraje ze dne 31. října 2006.

Hradec Králové
Královéhradečtí hasiči byli v úterý 31. října 2006 přivoláni do Školské ulice v Předměřicích nad Labem, kde se zřítila dřevěná střešní konstrukce sportovní haly. V době zřícení pracovali na střeše dva dělníci, kteří se zřítili z výšky zhruba 8 metrů. Hasiči pomohli záchranné službě s naložením jednoho z dělníků do sanity. Oba muži byli následně přepraveni do nemocnice. Událost šetří Policie ČR.

Hasiči z Hradce Králové vyjížděli na žádost zdravotnické záchranné služby do Smiřic, ul. Palackého na pomoc s transportem pacientky do sanity.

Hasiči HZS podniku České dráhy vyjeli k hlášenému úniku vody z poškozeného potrubí v Lochenicích. Po provedeném průzkumu hasiči nenalezli žádnou poruchu na potrubí.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Jednotky HZS Královéhradeckého kraje – územního odboru Rychnov nad Kněžnou dne 31. října 2006 nevyjížděly k žádné události.

Územní odbor Náchod
Profesionální a dobrovolní hasiči okresu Náchod dne 31. října 2006 vyjížděli k 5 událostem.

Hasiči ze stanice Jaroměř byli v 08:57 hodin přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla na silnici z České Skalice přes hráz přehradní nádrže Rozkoš do Nového Města nad Metují. Řidič osobního vozidla Fiat Uno nezvládl řízení a narazil do svodidel. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (přiložené foto: stanice Jaroměř)

Náchodští hasiči vyjížděli k otevření bytu v Divadelní ulici v Hronově.

Hasiči ze stanice Broumov zase otevírali dveře ubytovny v Opočenského ulici v Broumově.

Broumovští hasiči vyjeli v 17:22 hodin k hlášené dopravní nehodě v Jetřichově ve směru na Teplice nad Metují. Řidiči osobních vozidel Audi a Citroën se snažili vyhnout stromu, který spadl na silnici, a došlo k bočnímu střetu vozidel. Jedna osoba utrpěla zranění a byla přepravena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odstavili vozidla mimo vozovku a pomocí motorové pily odstranili strom z vozovky. (přiložené foto: stanice Broumov)

Jednotka dobrovolných hasičů z Nového Města nad Metují otevírala byt v Komenského ulici v Novém Městě nad Metují.


Územní odbor Trutnov
Profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Mladých Buků a Trutnova – Horního Starého Města byli dne 31. října 2006 v 19:24 hodin přivoláni k požáru skládky odpadu v Bohuslavicích. Kvůli uzavřenému areálu skládky hasiči museli násilně otevřít závoru a odstranit zámek vrat. Až po zdolání zabezpečení skládky mohli začít s likvidací požáru. Hořel odpad na ploše zhruba 10 × 15 metrů. Hasiči rozebrali skládku a dohasili ohniska požáru. Při požáru nedošlo ke zranění osob ani škodě na majetku.

Dobrovolní hasiči z Radvanic likvidovali požár po pálení klestí v lese v Radvanicích. Požár zasáhl plochu zhruba 2 × 2 metry a obešel se beze škody.

Jednotka dobrovolných hasičů z Úpice otevírala byt v Plickově ulici v Úpici.

Územní odbor Jičín
Jednotka profesionálních hasičů z Jičína dne 31. října 2006 vyjížděla k odstranění následků dopravní nehody osobního vozidla Citroën v Úlibicích. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči zasypali uniklý motorový olej sorbentem a zlikvidovali. Následně pomohli s naložením havarovaného vozidla na odtah.



por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet