Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vznikl na balkoně panelového domu

Požár obložení balkonu panelového domu na sídlišti Špičák v ulici Hradecká v České Lípě byl na operační středisko HZS LK ohlášen v úterý 31. října 2006 v 15:35 hod.

Na místo vyjela jednotka HZS LK stanice Česká Lípa a dobrovolní hasiči z České Lípy se třemi automobilovými cisternami a plošinou.

Při příjezdu na místo události hasiči zjistili, že na balkoně v 5. nadzemním podlaží hoří balkonová stěna. Hasiči otevřeli násilím zasažený byt, ve kterém se nikdo nenacházel. Na místě zjistili, že se požár rozšířil do obývacího pokoje a také do bytu ve vyšším patře. Následně museli hasiči násilím vniknout do dalších tří bytových jednotek, aby mohli započít hasební práce. Na likvidaci požáru byly nasazeny tři proudy vysokotlaké vody. Jeden byl tažen vnitřkem, druhý po plášti budovy a další hasiči nasadili z plošiny. Další vodní proud „C“ byl tažen z nástěnného hydrantu v 5. podlaží. Požár se hasičům podařilo zlikvidovat téměř po hodinovém zásahu.

Jednou z možných variant příčiny vzniku požáru je odhozený nedopalek cigarety z vyššího patra, který dopadl na balkon a zapálil věci z hořlavého materiálu. Požárem vznikla škoda ve výši přibližně 50 tisíc korun. Při požáru nebylo nutné evakuovat obyvatele domu a nikdo neutrpěl žádné zranění.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí HZS Libereckého raje
Sdílet