Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pátrání po zraněném muži v pražském Šáreckém údolí bylo úspěšné

Všechny složky IZS zasahovaly dne 17. 12. 2012 po 19. hodině v pražském Šáreckém údolí, odkud byl hlášený pád osoby ze srázu, která utrpěla zřejmě zranění.

Na místě události před příjezdem hasičů byla již přítomna záchranná služba a městští strážníci. Vzhledem k tomu, že se oznamovatel vzdálil, nebylo možné přesně lokalizovat, kde se osoba nachází. Velitel zásahu z petřinské požární stanice, kterou posílilo družstvo lezců z HS 7 Smíchov, si vyžádal přes operační středisko další posily.

K případu vyjelo družstvo z HS 3 Holešovice, velící důstojník směny a také dobrovolné jednotky Lysolaje a Suchdol, k tomu policejní psovod. Připraven byl také policejní vrtulník.

Hasiči se vydali se strážníky na další pročesávání terénu, při kterém byl nápomocný místní občan, jenž to v místě znal. Po několika minutách se podařilo osobu najít. Jednalo se o muže, kterému po pádu ze srázu uvízla hlava mezi stromy a nebyl schopen pohybu.

Hasiči ho umístili na nosítka a pomocí lezecké techniky následně vyprostili a dopravili až k sanitnímu vozu, který najel za asistence dobrovolných hasičů z Lysolají co nejblíže místu nálezu zraněného muže. Jejich kolegové ze Suchdola byli odesláni velitelem zásahu zpět na svojí základnu. Záchranná služba zraněného převezla do nemocnice a zásah byl ukončen.

Foto: Policejní deník – http://policejnidenik.cz

Sdílet