Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Celkem sedm zraněných si vyžádal noční požár rodinného domu v Příbrami

Profesionální jednotka hasičů ze stanice Příbram byla společně s dobrovolnými hasiči z JSDH Příbram – Březové Hory vyslána dnes, 20. 12. 2012 krátce před jednou hodinou po půlnoci. K události vyjela také záchranná služba.

Jednalo se o požár kuchyně, ze které se plameny rozšířily zhruba na polovinu rodinného domu. Hasičům se ho podařilo po necelé půlhodině lokalizovat a v 02.30 hod. byl požár zlikvidován.

Při požáru zdravotníci ošetřili sedm osob. Nejvážněji byl zraněný muž, který utrpěl popáleniny druhého stupně přibližně na 20 procentech těla. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl pacient převezen na popáleninové oddělení do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. Dítě školního věku bylo nadýchané kouřem a stěžovalo si na bolesti břicha. Dále záchranáři ošetřili pět dospělých, kteří se nadýchali zplodinami, ale jejich zdravotní stav nebyl vážný. Jedním z dospělých byla i těhotná žena, která byla odvezena do nemocnice kvůli observaci. Kromě popáleného muže byli ostatní pacienti převezeni do nemocnice v Příbrami, uvedla Nina Seyčková ze středočeské záchranky.

Způsobená škoda je předběžně odhadnuta na 1,5 milionu korun a uchránit se podařilo hodnoty za tři miliony korun. Příčinou vzniku ohně je vznícení oleje ve fritéze.

Sdílet