Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chata shořela

V Ptíči na Plzeňsku vyhořela dřevěná chata za 240.000 korun

Škodou 240.000 korun skončil v noci na neděli požár celodřevěné chaty v Ptíči na severu Plzeňska. Nikdo nebyl zraněn. Jako předběžnou příčinu označili vyšetřovatelé nedbalost, řekl mluvčí západočeských hasičů František Vaško.
Chata v katastru obce Hlince začala hořet po 21:00. „Protože na příjezdové vozovce byla ledovka, nepodařilo se profesionálním hasičům dorazit přímo na místo a museli zhruba kilometr pěšky, navíc bez techniky,“ uvedl mluvčí.

K chatě tak s motorovou stříkačkou dorazili jen dobrovolní hasiči z Hlince. Podle mluvčího by ale profesionální hasiči chatu nezachránili, ani kdyby se dostali s technikou až k ohni.
Oheň byl uhašen za tři hodiny. Podle Vaška hasiči uchránili sousední chaty v hodnotě kolem miliónu korun. „Příčina požáru se stále vyšetřuje,“ dodal.

Během víkendu lehl na Plzeňsku popelem už druhý rekreační objekt. V sobotu časně ráno vyhořela celodřevěná chata v Olšanech na Klatovsku za půl miliónu korun. Příčinou byl špatně postavený komín, který byl velmi blízko dřevěné stěny a nebyl obezděn.
Sdílet