Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil rodinný dům

K požáru rodinného domu vyjížděli včera (2. listopadu 2006) hasiči do Polské ulice v Bělovsi, městské části Náchoda. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen ve 12:34 hodin.

Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolní hasiči z Náchoda a Nového Města nad Metují.

Požár pravděpodobně vypukl v pokoji v přízemí a rozšířil se přes půdu až na střechu domu. Plameny zničily pokoj, koupelnu domu, půdu a střechu. Střecha byla kvůli probíhající opravě pouze provizorně zakryta plachtou, přes kterou se požár rychle šířil. Hasiči v dýchacích přístrojích museli plachtu sundat, a zabránit tak šíření požáru. Požár se hasičům podařilo lokalizovat ve 12:59 hodin. Hmotná škoda byla vyčíslena na 200 tisíc korun. Příčiny požáru jsou předmětem šetření hasičů a Policie ČR. Na místo byl dnes povolán policejní pes a specialista v oboru elektro.
V letošním roce se jedná již o druhý požár tohoto rodinného domu. První požár (ze dne 21. 6. 2006) vypukl u uskladněného dřeva nedaleko domu a rozšířil se přes dřevěný přístřešek až na rodinný domek. Požár zničil podkroví a obytné místnosti domu, stropy a další vybavení bylo poničeno. Hmotná škoda byla tehdy odhadnuta na 1,5 mil. korun. V obou případech nebyl nikdo zraněn.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje – stanice Náchod
Sdílet