Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči v Novém Městě nad Metují převzali nový žebřík, vyšel je na neuvěřitelných 2500 Euro

Na novoměstském náměstí proběhlo v pátek 21. prosince 2012 slavnostní předání hasičského automobilového žebříku. Tento velký dar Nové Město nad Metují odkoupilo pro své dobrovolné hasiče od partnerského města Hilden za symbolickou částku 2500 Euro.

Slavnostního předání se zúčastnili významní hosté – senátor a hejtman královéhradeckého kraje Lubomír Franc, ředitel HZS Královéhradeckého kraje František Mencl, nechyběl ani starosta Nového Města nad Metují pan Petr Hable a samozřejmě starosta partnerského města Hilden.

Já si práce hasičů jak dobrovolných, tak profesionálních, velmi vážím. Přeji vám, abyste byli připraveni jak po stránce personální, tak právě té technické. My si vždycky uvědomujeme to, jak vás potřebujeme, až ve chvíli, kdy jde opravdu o životy či majetek.

Lubomír Franc, hejtman Královéhradeckého kraje

Starosta Hildenu vyjádřil radost s „pomocí“ českým hasičům a zároveň doplnil, že doufají v pomoc české strany, pokud to bude město Hilden potřebovat. „Doufám, že vám vůz bude dobře sloužit, ale stejně tak doufám, že ho moc nebudete potřebovat“, řekl starosta města Hilden.

Jsem rád, že můžu být při této významné událostí už proto, že v České republice máme občas problémy s modernizací a doplňováním vybavení například touto výškovou technikou.

Jsem přesvědčen, že tato technika bude sloužit obyvatelům Nového Města a celému hasebnímu obvodu a přispěje k bezpečnosti nás všech.

František Mencl, ředitel HZS Královéhradeckého kraje

Hasiči strávili s německými kolegy dva dny. Učili se žebřík ovládat a zacházet s ním.

Jen co žebříku budou vyřízeny potřebné úřední náležitosti a certifikace, začne sloužit na výjezdu hasičů a bude připraven pomáhat lidem z Nového Města a okolí.

Foto: Michal Fanta – <a href=„http://­michalfanta.cz“>michal­fanta.cz</a>
Sdílet