Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se zdokonalovali v jízdě zručnosti

V sobotu 4. 11. 2006 se hasiči – strojníci z jednotek sboru dobrovolných hasičů Příbram 1 a Zdaboře zdokonalovali na letišti v Dlouhé Lhotě jízdou zručnosti.

Tato akce byla hlavně věnována novým strojníkům u dobrovolných jednotek města Příbram, aby si správně osvojili řízení požárních automobilů a procvičili se před nadcházejícím zimním obdobím, ve kterém má řízení a údržba požárních vozidel svá specifika. Na závěr každý řidič – strojník absolvoval jízdu zručnosti, kde jezdil slalom, couval na přesnost, brzdil na přesnost a jezdil na čas – při tom musel ujet co nejrychleji určitý úsek a na vyznačeném místě zastavit, zapnout čerpadlo a provést výstřik z vysokotlaké proudnice.

Při těchto jízdách si pak také strojníci procvičovali stříkání z požárních hadic – kropili speciální folii příbramskému autoklubu, na které si mohli zájemci z řad obyvatel zcela zdarma vyzkoušet, jak se chová automobil při smyku.

“Tato akce se velice povedla a hasiči – řidiči při ní získali určitě potřebné zkušenosti pro jejich budoucí výkon strojníků,” zhodnotil akci starosta příbramských hasičů Martin Poulíček.

“Jen mě mrzí, že se této akce nezúčastnila jednotka sboru dobrovolných hasičů Příbram – Březové Hory, která by nám jistě mohla předat cenné zkušenosti,” doplnil Poulíček.

Martin Poulíček – starosta sboru
Sdílet