Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Představujeme desítku nejčtenějších článků roku 2012 na serveru POŽÁRY.cz, suverénně vítězí Bzenec

Další rok téměř uplynul a my si stejně jako loni vyplníme čekání na půlnoc souhrnem toho nejčtenějšího na webu POŽÁRY.cz v roce 2012. Něco přes šest milionů čtenářů v průběhu roku navštívilo naše stránky a nevědomky sestavilo následující žebříček.

POŽÁROVÁ desítka, seřazena od nejčtenějších

1. Požár lesa v Bzenci

Rozsáhlý požár lesa v okolí Bzence se hasičům dlouho nepodařilo zkrotit. My jsme případ téměř on-line sledovali a pro množství informací jsme o něm založili i samostatný seriál.


2. Na pražském ruzyňském letišti shořelo letadlo uvnitř hangáru F

Na ruzyňském letišti došlo dne 9. 6. 2012 po 21. hodině k požáru letadla v hangáru F. Na místě zasahovali hasiči jak z letiště, tak posilové jednotky HZS hl. m. Prahy ze stanic 2, 3, 7 a 8 spolu s řídícím důstojníkem směny v rámci poplachového plánu.


3. Hasiči z Říčan převrátili cisternu na bok, nehoda si vyžádala čtyři zraněné osoby

Jednotka HZS Středočeského kraje z požární stanice Říčany měla dne 1. 7. 2012 v odpoledních hodinách cestou k zásahu dopravní nehodu, při které v obci Stránčice na Praze – východ převrátila cisternu na bok.


4. Dobrovolní hasiči, používat modré majáky na soukromých vozech nelze!

Na serveru POŽÁRY.cz se objevilo za dobu jeho existence několik velmi živých diskuzí, zabývajících se tématem jízdy dobrovolných hasičů na zbrojnici při vyhlášení poplachu. Někteří jedinci přitom užívají na svých soukromých vozech majáky, což je nepřípustné.


5. VIDEO: Tatra 813 8×8 AM-50 aneb hasiči umí stavět mosty

Záchranný útvar v Hlučíně od března disponuje kompletně repasovaným mostním automobilem AM-50 na osmikolovém podvozku Tatra 813.


6. Dotace na nové cisterny JSDH v roce 2013

MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky sděluje, že vyhodnotilo všechny zaregistrované žádosti obcí o poskytnutí účelové dotace na rok 2013 v rámci reprodukce požární techniky pro jednotky požární ochrany.


7. U dobrovolné jednotky v Libčevsi jezdí Dennis Rapier

V Libčevsi mají novou chloubu. Zdejší dobrovolná jednotka disponuje starší, ale pro zdejší hasiče novou cisternovou automobilovou stříkačkou CAS K 27 DENNIS RAPIER XL.


8. Všech devět Tater 815–7 6×6 už má své domovy

V červnu 2011 jsme vás informovali o výběrovém řízení na devět cisteren v provedení pro velkoobjemové hašení. Výběrové řízení vyhrála firma THT Polička s Tatrou 815–7 6×6. V prosinci 2011 byla dodána poslední ze všech devíti cisteren.


9. Tatra 815 8×8 VT pro boj se sněhovou kalamitou

Dnešní technika se bude věnovat dalšímu speciálu ze Záchranného útvaru v Hlučíně. Tentokráte se podíváme na tahač Tatra 815 VT 26 265 8×8.1R se šípovým pluhem.


10. Tragické úmrtí příslušníka HZS Olomouckého kraje

Dne 14. 2. 2012 v dopoledních hodinách při výcviku jednotky HZS Olomouckého kraje došlo k tragické události, při které zemřel příslušník z požární stanice ve Šternberku.


Taková je tedy pomyslná „hitparáda“ našeho serveru. Děkujeme za přízeň a těšíme se na ni i v dalším roce.

Sdílet