Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Web POŽÁRY.cz sledovalo v roce 2012 průměrně 17 tisíc lidí denně. Nový rok je pro nás další výzvou

Jako každoročně bychom všem partnerům, návštěvníkům a spolupracovníkům webu POŽÁRY.cz chtěli poděkovat a připomenout některé momenty roku 2012. Nakoukneme i do blízké budoucnosti.

Návštěvnost hýbe internetem, nejen pokud jde o podporu reklamní a partnerskou. Jinak tomu není ani u webu POŽÁRY.cz. Nic naplat, bez finanční pomoci sponzorů a inzerentů bychom pro vás web v takovém měřítku a zdarma dělat nemohli. V roce 2012 dosáhla návštěvnost na průměrných 17 341 uživatelů denně. Ke konci roku jsme tuto hranici každý den překračovali.

Největším rekordem však byl požár v Bzenci. V jednom dni naše návštěvnost dosáhla rekordních a pro web zatím neuvěřitelných 67 928 uživatelů! V tomto období jsme se srovnávali s celoplošnými a zavedenými zpravodajskými we­by.


Představujeme desítku nejčtenějších článků roku 2012 na serveru POŽÁRY.cz, suverénně vítězí Bzenec


Návštěvnost webu POŽÁRY.cz stále stoupá a je to díky vám, věrným čtenářům. Věříme, že k tomu přispěl i počet autorských a unikátních článků z řad našich redaktorů a externistů. V roce 2012 došlo k nárůstu počtu těchto článků na historické maximum. Minimálně každý den přinášíme článek, který jinde na internetu nenajdete. A není to jen v sekci TECHNIKA, kde najdete článek 2× týdně. Jde taky o reportáže a další autorské články.

V roce 2012 jsme na webu POŽÁRY.cz mediálně podpořili historicky nejvíce akcí jak kulturních, tak i sportovních a společenských. U většiny jsme se také snažili být přítomni a pořídili reportáž včetně fotografií a videa. Ostatně videa se na webu od roku 2011 stále rozvíjejí a rok 2012 na ně byl vůbec nejplodnějším. Nejsou to jen unikátní reportáže, ale i rozhovory v pořadu Červená Kawka nebo videa zaslaná našimi čtenáři přímo z terénu.

Jak jste jistě všimli, stále řešíme optimální stav komentářů pod články. Na diskuze již víceméně nesaháme, žijí si vlastním životem a nejsou nijak výrazně redukovány (mimo sprostá slova nebo vyhrožování atp.) Komentáře pod články jsme však upravili. Přes schvalování po přihlášení z Facebooku jsme nakonec došli ke stavu, kdy se jedná o „názory“, tedy každý může napsat jeden názor pod článek a reagovat pak může kdykoliv na kohokoliv. V současné době jsme tento stav vyhodnotili jako optimální. Víme však, že není ideální. Ostatně co ideální je? Názory mohou zlepšit hlavně sami uživatelé, ne my.

Bezesporu největší akcí webu v roce 2012 se staly Hasičské hry v Sydney. Stejně jako v roce 2011 do New Yorku jsme i do Sydney vyslali našeho reportéra, který vám denně přinášel zpravodajství o našich úspěšných sportovcích. Naše reportáže přebírala ostatní média, včetně videozáběrů, které se objevily mimo jiné i v hlavním zpravodajském vysílání TV NOVA.

V budoucnu bychom rádi dále rozvíjeli web POŽÁRY.cz tak, aby se k nám vracel stejný počet návštěvníků a přibývali i další. Chtěli bychom ještě více unikátních článků, zkusíme navštívit více sportovních a kulturních akcí a vyrazit tak do terénu mezi vás, naše čtenáře. Máme pro vás připravené i pravidelné nové seriály a další novinky, které testujeme o kterých již brzy uslyšíte.

Na začátku roku 2013 také chystáme změnu na našem webu www.155ka.cz, se kterým se pokusíme zaujmout větší počet čtenářů nejen z řad zdravotnických záchranářů. Rozšíříme i okruh informací a celkově se zaměříme na oblast zdravotnictví.

Úplnou novinkou bude zcela nový zpravodajský web z oblasti bezpečnostních složek. Web tohoto projektu od prvního ledna již funguje, v současné době ho plníme prvotním obsahem a odkaz u nás již brzy najdete.

Celá redakce webu POŽÁRY.cz chce poděkovat vám čtenářům za přízeň, za povzbudivé i kritické názory. Chceme poděkovat i našim externím spolupracovníkům a všem, kteří nám pomáhají plnit web informacemi.

Děkujeme i tiskovým mluvčím za příkladnou spolupráci. Chtěli bychom poděkovat i lidem od HZS, kteří nás tolerují a pomáhají nám, redaktorům, web pro hasiče a o hasičích rozvíjet.

V neposlední řadě chceme poděkovat všem partnerům a zadavatelům reklamy za podporu, bez které by projekt POŽÁRY.cz nemohl fungovat.

Sdílet