Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Důležité upozornění všem hasičům a záchranářům

Dobrovolní hasiči a záchranáři ze Šluknovského výběžku, potažmo z Ústeckého kraje, se distancují od samozvaného záchranáře.

Na území Šluknovského výběžku, konkrétně do Krásné Lípy (DC), se v letošním roce přistěhoval nový samozvaný záchranář. Jelikož jeho počínání vzbuzovalo určitou nedůvěru a hrozilo, že nás a další občanská hnutí působící v této oblasti budou občané házet do stejného pytle, zahájili jsme malé pátrání. To přineslo pozoruhodné výsledky. Se stejnými výsledky se setkali i představitelé města Krásná Lípa a další subjekty. Jelikož v současné době mnohé aktivity tohoto člověka prošetřuje Policie ČR, rozhodli jsme se některé dokumenty také zveřejnit. Jedná se zejména o nákup zboží na faktury, které jsou placeny po splatnosti nebo vůbec.

Především je nutné říci, že dotyčný se jmenuje David Tomeš, ale víme, že vystupuje i pod jménem Dominik Born, pod kterým organizoval některé akce nebo např. na serveru Požáry.cz sháněl informace o hasičských a záchranářských frekvencích. Zároveň vystupuje pod hlavičkou několika dobrovolných organizací, které však oficiálně neexistují. Jedná se zejména o Záchranný tým – Rescue Team Krásná Lípa a také o Sbor dobrovolných zdravotnických záchranářů Krásná Lípa. U druhého uvedeného názvu se však zhlédl v úspěšném subjektu stejného názvu z České Kamenice, neshlédl se však pouze v jeho názvu, ale ve své snaze o připodobňování se, téměř zcela okopíroval i jejich webové stránky, včetně obsahu článků a vět.

Pan Tomeš alias Born se dále vydává za pracovníka Záchranné služby z Ústí nad Labem (kde nám potvrdili, že byl jednou na exkurzi), člena Sboru dobrovolných hasičů z Krásné Lípy (kde nikdy členem nebyl a kteří se od něj distancují), sdružení Tilia z Krásné Lípy (které se také od pana Tomeše distancuje) a dalších existujících či fiktivních organizací.

Nebezpečnější však je situace, že společně s Janou Šťastnou a dvěma mladistvými chodí neustále oblečen do záchranářského oblečení a používá osobní vozidlo označené Rescue několikrát neoprávněně vybavené modrým magnetickým majáčkem. Jeho jediná kvalifikace je absolvování kurzu poskytování laické první pomoci u pražských Life Rescue záchranářů.

Více informací o osobě pana Tomeše a organizací, pod jejichž hlavičkami vystupuje, si můžete přečíst v přiložených dopisech na této stránce webu Hasičů České Republiky.

Převzato ze serveru: http://hcr.kkp.cz – Jirka Sucharda
Sdílet