Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mladé Boleslavi pobodal po hádce muž několik lidí, následně se pokusil zapálit byt a poté spáchal sebevraždu

Dnes 3.1. krátce před devátou hodinou přijala linka HZS Středočeského kraje informaci o požáru bytu v sedmém patře v Mladé Boleslavi. Následně byla od ZZS upřesněna informace, že v domě je i několik pobodaných lidí.

Na místo byla vyslána profesionální jednotka ze stanice Mladá Boleslav a jako posilové jednotky HZSP Škoda Auto a JSDH Mladá Boleslav – Podlázky. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v bytě již nehoří, jen je silně zakouřen. Hasiči následně pomohli ZZS s ošetřováním pacientů.

Záchranáři po příjezdu na místo nalezli na zemi před domem ležet muže, který po pádu z okna v sedmém patře utrpěl mnohočetná těžká zranění. Záchranáři u něj okamžitě zahájili resuscitaci, ale oživit se ho už nepodařilo. Lékař konstatoval smrt. Další muž a dvě ženy utrpěli mnohočetné bodné rány v oblasti hrudníku a břicha a jejich stav byl vážný.

Muž, který utrpěl nejtěžší zranění, byl uveden do umělého spánku, zaléčen a předán posádce pražské letecké záchranné služby, která jej transportovala do střešovické nemocnice v Praze. Jedna z žen byla po ošetření letecky transportována do Liberce a druhá sanitním vozem na urgentní příjem do Mladé Boleslavi.

Tereza Janečková
tisková mluvčí
ZZS Středočeského kra­je

Sdílet