Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nákladní vozidlo začalo hořet za jízdy, shořely v něm součástky k výrobě praček

Škodu 700 tisíc korun způsobil požár přívěsu nákladního vozidla, který likvidovali dnes 3. ledna časně ráno hasiči u obce Horní Lochov na Jičínsku.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen tři minuty před čtvrtou hodinou ráno. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Jičína se dvěma cisternami. Řidič nákladního vozidla si během jízdy všiml menších plamenů u přívěsu.

Jakmile zastavil, tak se požár rychle rozšířil na celý přívěs s komponenty pro výrobu praček. Řidič ještě stihl odpojit přívěs a poodjet s vozidlem do bezpečné vzdálenosti. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 04:19 hodin.

Plameny úplně zničily přívěs i s převáženým materiálem a došlo také k poškození asfaltového povrchu silnice. Požár se podařilo zlikvidovat po šesté hodině ráno. Hmotná škoda na zničeném přívěsu byla předběžně odhadnuta na 300 tisíc korun, dalších 400 tisíc korun je na zničeném materiálu. Další škody (na vozovce) nebyly prozatím vyčísleny. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě technická závada na brzdovém systému přívěsu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet