Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda blokuje dálnici D1 na 182 kilometru ve směru na Prahu

Dopravní nehoda dvou nákladních automobilů zaměstnala v odpoledních hodinách jednotky Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje ze stanic Rosice, BVV a Lidická. 

Jednotky vyjely krátce po čtvrt na tři odpoledne k dopravní nehodě na 182. kilometru dálnice D1 ve směru z Brna na Prahu. Na místě hasiči zjistili, že jeden nákladní automobil skončil mimo vozovku. Druhý zůstal po nehodě stát v levém jízdním pruhu dálnice asi o sto metrů dál. Oba řidiči byli zranění a do péče je převzal diplomovaný zdravotnický záchranář HZS JmK.

Místo nehody hasiči zajistili tak, aby nedošlo k další havárii a ve spolupráci s PČR svedli provoz na dálnici do jednoho jízdního pruhu.

Vozidlo, které po nehodě zůstalo v příkopu, bylo v nestabilní poloze na levém boku. Unikala z něj nafta. Hasiči proto zajistili vozidlo ve stabilní poloze a zamezili dalšímu úniku provozních kapalin.

Po příjezdu ZZS předali hasiči oba zraněné muže posádce sanitky.

K vyproštění nákladního vozidla z příkopu povolal velitel zásahu na místo specializovanou firmu. Ve spolupráci s ní se podařilo vozidlo dostat zpět na vozovku.

Dálnici policie následně zprůjezdnila a jednotky se vrátily zpět na základnu.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet