Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil bývalou vinárnu v Hradci Králové, škoda je nulové objekt byl určen k demolici

V noci ze čtvrtka na pátek 4. ledna došlo k požáru bývalé vinárny za hotelem Alessandria v ulici Bratří Štefanů v Hradci Králové.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 01:13 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové se třemi zásahovými vozidly, dále byli povoláni dobrovolní hasiči z hradeckých městských částí Plácky a Malšova Lhota.

Požár vypukl uvnitř bývalé vinárny, která byla nevyužívaná a již vystěhovaná. Objekt se měl navíc v nejbližších dnech demolovat. Požár zasáhl hlavně prostor kuchyně a chladícího boxu. V místě došlo k prohoření střechy z dřevotřísky a lepenky. Další prostory byly poničeny.

Hasiči vynesli z objektu jednu propanbutanovou lahev. Požár dostali pod kontrolu v 01:38 hodin. Dohašování ohnisek požáru pokračovalo až do půl třetí ráno, kdy byl požár uhašen. Vzhledem k tomu, že byl objekt určen k demolici majitel určil nulovou škodu na majetku. Požár s největší pravděpodobností vznikl od kamen na propanbutan. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet