Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Ostravě-Muglinově explodoval kotel, na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Událost si vyžádala zranění

Dvě jednotky hasičů byly vyslány k nahlášenému požáru po výbuchu plynového kotle do Ostravy, místní části Muglinov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že k následnému požáru po výbuchu nedošlo, na místě se nacházela jedna zraněná osoba.

Operační středisko hasičů přijalo tísňové volání v pátek 4. 1. 2013 v 15:23 hodin. Z telefonátu vyplývalo, že v rodinném domě stojícím na ulici Komerční v Ostravě – Muglinově došlo k výbuchu plynového kotle s následným požárem. Na místo byly ihned vyslány dvě jednotky hasičů, a to jedna jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Fifejdy s třemi zásahovými automobily a jednotka sboru dobrovolných hasičů Ostrava, místní části Radvanice s jedním zásahovým automobilem.

Po příjezdu na místo bylo zasahujícími hasiči zjištěno, že k požáru po výbuchu kotle naštěstí nedošlo, na místě se však nacházela jedna zraněná osoba. Hasiči ihned postiženému poskytli předlékařskou pomoc a po příjezdu posádky Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje jej předali do jejich další péče. Hasiči také zajistili dům proti případnému vzniku požáru odpojením plynu a elektrické energie. Na místo byla povolána pohotovostní služba firmy dodávající plyn a statik pro posouzení stavu objektu po výbuchu.

V současné době dům ohledává statik, který zjišťuje případné poškození domu a to, zda budou muset být učiněna nějaká další opatření. Na místě rovněž zasahují příslušníci Policie ČR. Škoda způsobená výbuchem není dosud známá, stejně tak jako jeho příčina.

por. Ing. Petr Holub
zastupující tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet