Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Byt v pražských Dejvicích zachvátil požár, dvě osoby záchranáři převezli do nemocnice

Krátce před 20. hodinou vyjížděli 6. ledna 2013 hasiči, policisté a záchranáři k požáru bytu v Zelené ulici v pražských Dejvicích.

Jako první na místo dorazila policejní hlídka Pohotovostní motorizované jednotky, jejíž tři členové z domu evakuovali 8 obyvatel, sami se při tom nadýchali zplodin. Dva z obyvatel domu byli následně předáni do péče záchranné služby, informoval server PolicejníDeník.cz.

Na místo postupně dorazily hasičské jednotky z Petřin, Holešovic a Pražského Hradu s 5 cisternovými automobily a 2 automobilovými žebříky. Hasiči požár lokalizovali a následně zlikvidovali pomocí dvou C proudů, použita byla také výšková technika, protože plameny z bytu ve 3. patře přeskočily na střechu.

Policisté z místního oddělení a z oddělení řízení dopravy celou ulici uzavřeli a odkláněli dopravu. Na místo byla povolána Speciální pořádková jednotka (SPJ), která měla dohlížet na veřejný pořádek, záchranná služba navíc na místo vyslala inspektora provozu. Záchranáři do nemocnice převezli dvě osoby, jednu nadýchanou zplodinami a druhou v šoku.

Obyvatelé domu se do svých bytů mohli vrátit po zhruba dvou a půl hodinách. Pokoj, ve kterém hořelo, byl zcela zaplněný novinami.

www.policejnidenik.cz

Sdílet