Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořela střecha i sklep

Hasiči v Moravskoslezském kraji zasahovali v sobotu večer u několika požárů.

Po sedmnácté hodině došlo k požáru rodinného domku v obci Klokočov na Vítkovsku. Požárem byla zasažena celá střecha, přičemž asi polovina střechy se zřítila. Požár se naštěstí nepřenesl do prvního podlaží, jehož část je obydlená a část tvoří hospodářské místnosti. U požáru zasahovalo 6 požárních jednotek (jedna jednotka HZSD Moravskoslezského kraje, stanice Vítkov a dalších 5 jednotek sborů dobrovolných hasičů z Budišova nad Budišovkou, Březové, Spálova, Oder a Melče).

Škoda, způsobená požárem, byla odhadnuta předběžně na 200 tisíc Kč. Požár vznikl v půdním prostoru, kde byla uskladněna stará sláma. Příčinu požáru vyšetřují vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR.

K dalšímu požáru vyjely po dvacáté hodině jednotky hasičů do Bohumína, kde v místní části Pudlov hořelo ve sklepě obytného domu. Hasiči HZS kraje ze stanice Bohumín průzkumem na místě zjistili, že hoří odpadky ve sklepní kóji a sklep je silně zakouřen. Hasiči požár uhasili, odvětrali silně zakouřené sklepní prostory a zásah ukončili. Škoda na majetku požárem nevznikla, příčina je v šetření, je předpoklad, že požár byl založen úmyslně.

Podobný případ čekal krátce po deváté hodině na hasiče HZS kraje ze stanice v Havířově. V obytném domě v Šumbarku někdo zapálil domovní rozvaděč. Hasiči požár uhasili, odvětrali zakouřené prostory domu a vrátili se zpět na základnu. Škoda byla předběžně stanovena na 5 tisíc Kč.

mjr. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet