Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedělní výjezdy hasičů Plzeňského kraje

Požáry dvou rodinných domků a do toho i kočka na stromě, která na své zachránce z řad rokycanských hasičů ani nepočkala.Ilus­trační foto.

I v neděli 12. listopadu 2006 zaměstnávaly hasiče požáry. K požáru rodinného domku v obci Rybník č.p. 54 vyjížděli v neděli před druhou hodinou ranní profesionální hasiči z Domažlic a dobrovolní hasiči z obcí Rybník, Bělá nad Radbuzou a Poběžovice. V době příjezdu hasičů byl požárem zasažen celý dům. Uvnitř objektu se nikdo nenacházel. Na místo byla přivolána elektrárenská pohotovost. Kromě hašení museli hasiči vynášet věci z domku a strhnout střešní konstrukce. Požár se hasičům podařilo lokalizovat po více jak třech hodinách a zlikvidovat po necelých šesti hodinách. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun. Příčinou požáru byla závada na komínovém tělese a nebo technická závada na elektroinstalaci.

K záchraně kočky, která se měla nacházet ve výšce asi pět metrů na stromě v Družstevní ulici v Rokycanech vyjížděli v neděli místní profesionální hasiči. Po dojezdu na místo hasiči zjistili, že se kočka na stromě již nenacházela a že čekala již na svoji paničku před vchodem do bytu.

K požáru rodinného domku v Plovární ulici ve Staňkově č.p. 64 vyjížděli v neděli před třináctou hodinou profesionální hasiči z Domažlic a Staňkova a dobrovolní hasiči z Holýšova, Horšovského Týna a Staňkova. V době příjezdu hasičů byli obyvatelé mimo dům a střešní krytina nebyla z vnější strany požárem zasažena. Hasiči vypnuli přívod proudu do domu. Na místě zjistili, že se jedná o požár dřevěné podlahy a části dřevěných schodů do půdního prostoru. Krov střechy nebyl požárem zasažen. Půdní prostor hasiči odvětrali přirozenou cestou. Během zásahu museli hasiči rozebírat část podlahy. Museli ji vyřezat motorovou pilou, včetně trámu přiléhajícímu ke komínovému tělesu. Vynášeli rovněž věci z půdního prostoru a zbytky podlahy, aby mohli dohasit ohniska požáru. Bylo také vybráno topivo z kotle. Škoda byla předběžně vyčíslena na pět tisíc korun a uchráněné hodnoty na 800 tisíc korun. Příčinou požáru byl patrně zazděný trám v komíně.

Tiskový mluvčí HZS Plzeňského kraje: por. František Vaško
Sdílet