Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidují požár penzionu v Horní Malé Úpě na Trutnovsku, žena skočila z okna do sněhu

Od dnešního odpoledne hasiči likvidují požár penzionu v Horní Malé Úpě na Trutnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena krátce po 13. hodině. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Horního Maršova, Pece pod Sněžkou, Mladých Buků a Svobody nad Úpou.

Požár vypukl v pokoji pro personál ve druhém nadzemním podlaží místního penzionu. Požár zpozorovala uklizečka, která po úklidu pokojů otevřela dveře místnosti a vyvalil se hustý kouř.

Kvůli zakouřené chodbě žena vyběhla po schodech do vyššího patra, odkud skočila z okna do sněhu. Žena vyvázla bez zranění. V době vypuknutí požáru bylo všech sedm ubytovaných rekreantů mimo objekt na nedaleké sjezdovce. Hašení požáru bylo pro zasahující hasiče náročné kvůli špatnému počasí. Sněhové přeháňky, nízké teploty a hlavně nárazový vítr komplikoval hasební práce.

Hasiči dostali požár pod kontrolu kolem třetí hodiny odpoledne. V současné době probíhá dohašování ohnisek, hasiči rozebírají podhledy a stropní konstrukce a kontrolují, zda se požár nedostal i do těchto prostor.

Požár poničil část prvního nadzemního podlaží, kde je byt majitele penzionu, dále chodbu s pěti pokoji pro hosty a stropní konstrukce. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 2,5 milionu korun.

Hasiči rychlým a účinným zásahem uchránili hodnoty ve výši tři miliony korun. Příčiny vzniku požáru budou předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet