Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Černošicích hořel dům, jedna osoba se nadýchala zplodin hoření

V pátek 11. ledna 2013 po osmé hodině večerní došlo v ulici Vrážská v Černošicích k požáru třípatrového rodinného domu.

Jednotka hasičů z obce Mokropsy vyjela s CAS 25 Liaz a CAS 32 Tatra 815 v počtu 1+9, dále byly na místo události povolány jednotky HZS Řevnice, HZS Praha a JSDH Dobřichovice.

Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o plně rozvinutý požár v prvním nadzemním podlaží rodinného domu. Majitelé opustili budovu před příjezdem hasičů, pro jednu osobu byla zavolána ZZS, protože se nadýchala zplodin hoření.

Po průzkumu hasiči zasahovali dvěma C proudy v dýchací technice po nastavovacím žebříku balkonem do budovy a požár lokalizovali. Současně průzkumná skupina prohledávala silně zakouřený objekt, zdali se v něm nenacházejí další osoby.

Po lokalizaci ve 20:30 byly dohašovací práce prováděny pomocí vysokotlaku, který má díky nové proudnici velkou účinnost při malém průtoku vody. Následné škody způsobené vodou jsou tak minimalizovány.

Po likvidaci ve 21:15 bylo požářiště předáno vyšetřovací skupině a majiteli. Jak uvedla tisková mluvčí HZS Středočeského kraje Lenka Kostková, způsobená škoda byla vyčíslena na dva miliony, příčinou vzniku požáru byla nedbalost při zapalování prskavky na vánočním stromku.

www.sdhmokropsy.cz

Sdílet