Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Před plameny z propanbutanové lahve strážníci evakuovali deset lidí z litvínovské­ho baru

Šlehající plameny z kamen a tlakové láhve na propan-butan vyděsily obsluhu i návštěvníky baru Kobra na janovském sídlišti v Litvínově. Žár a plameny posléze zničily také LCD televizor na stěně nad kamny.

Jako první byla na místě hlídka litvínovských strážníků. Velitel směny Pavel Eger reportérům agentury JV PRESS na místě řekl, že strážníci krátce před požárem kontrolovali hosty heren v centru Krušnohor na sídlišti Janov.

„O chvilku později vyběhl z baru člověk s tím, že uvnitř hoří kamna. Evakuovali jsme deset hostů a obsluhu baru. Přivolaní hasiči poté požár uhasili a propan-butanovou láhev ochladili a i s kamny vynesli před baru,“ popsal událost velitel směny MP Eger.

Jednotka profesionálních hasičů z Litvínova po uhašení plamenů celý objekt baru odvětrala. Na místě vedle strážníků a hasičů zasahovali také státní policisté. Přesnou příčinu vzniku požáru zkoumá hasičský vyšetřovatel.

Policisté i hasiči se ale podivovali nad tím, že obsluha ani nikoho z návštěvníků nenapadlo použít hasící přístroj, který byl umístěn v těsné blízkosti hořících kamen.

JV PRESS / Jan Vraný – www.jvpress.cz
Sdílet