Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při střetu dvou vozidel mezi obcemi Březůvky a Ludkovice bylo zraněno i jedno dítě

V 06:15 hodin přijal operátor tísňové linky krajského operačního střediska oznámení o dopravní nehodě, ke které došlo mezi obcemi Březůvky a Ludkovice na Zlínsku.

V 06:16 hodin byl vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů ze stanice Luhačovice. Současně byli také na místo události povoláni dobrovolní hasiči města Luhačovice.

Po příjezdu na místo nehody bylo provedeným průzkumem zjištěno, že došlo k čelnímu střetu dvou osobních vozidel. Na místě se nacházely dvě zrané osoby, z toho jedno dítě, které byly po příjezdu zdravotnické záchranné služby ošetřeny a převezeny do zdravotnického zařízení.

Hasiči zabezpečili místo události a u obou vozidel provedli nebytná opatření proti vzniku požáru. V důsledku poškození motorových částí vozidel došlo také k úniku provozních kapalin, který byl následně likvidován za použití sorbetů.

V průběhu řešení události došlo k vystřídání zasahujících hasičů. Po zadokumentování místa nehody policií dokončili hasiči likvidační práce a vrátili se na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet