Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Devatenáctiletý mladík zemřel v noci u Rudy na Rakovnicku, na voze měl letní pneumatiky a nebyl připoután

Dnešního dne, krátce po půlnoci, došlo na sil. č. II/237, v katastru obce Ruda, na Rakovnicku, k vážné dopravní nehodě, která měla tragické následky.

Řidič osobního motorového vozidla Fiat Coupe Turbo, řídil svůj vůz na uvedené komunikaci, ve směru od Rakovníka na obec Ruda. Při projíždění levotočivé zatáčky v místech, kde je klesání u rybníka Horní Kracl, řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy svého vozu stavu a povaze vozovky a na mokré, ale nenamrzlé silnici, dostal smyk.

S vozidlem sjel vpravo na krajnici, kde prorazil svodidla a narazil postupně do tří vzrostlých stromů, které v daném úseku lemují kraj vozovky. Od posledního stromu se vozidlo opět odražením dostalo zpět na silnici, kde se následně převrátilo na střechu a zůstalo částečně ležet jak na vozovce, tak v levém příkopu.

Pod vozidlem zůstal na místě ležet řidič vozidla. Přivolaný lékař RZS na místě mohl u teprve devatenáctiletého mladíka z Rakovnicka, který řídil vozidlo, konstatovat smrt. Bohužel zranění utrpěná při nehodě byla vážná a jimi na místě podlehl.

Škoda na osobním vozidle Fiat, svodidlech, dopravních značkách a dřevin, byla předběžně vyčíslena částku ve výši cca 60.000,– Kč. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě předběžným ohledáním zjištěna.

Tragická událost je o to horší, že mladý lidský život vyhasl úplně zbytečně. Dle svědků, jel řidič vozidla rychle a to i vzhledem k počasí. Po nehodě policisté zjistili, že mladík nebyl připoután bezpečnostním pásem a na vozidle měl v době dopravní nehody letní pneumatiky.

nprap. Jana Žáčková, PČR

Sdílet