Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zasahovali u převráceného jeřábu, z potoka ho vytáhly dva další jeřáby

Dva vozy HZS Jihomoravského kraje z požární stanice Břeclav dnes v 9.13 hodin vyjížděly k dopravní nehodě poblíž Tvrdonic na Břeclavsku.

Hasiči přijeli k nehodě jeřábu, který sjel zadní nápravou z mostku a převrátil se do potoka. Při nehodě se nikdo nezranil. Hasiči však zjistili, že na vodní hladinu místního potoka vytekl hydraulický olej.

Velitel zásahu nařídil zamezit rozšíření uniklého oleje nasazením sorbčních hadů a sorbentu. Rozšíření úniku oleje se podařilo zabránit. Pro jistotu hasiči asi dva kilometry po proudu potoka natáhli další sorbční stěnu.

O události bylo informováno Povodí Moravy a Dyje a také orgány životního prostředí. Jejich zástupce se dostavil na místo. Příčinu nehody vyšetřuje policie ČR.

Vytažení převráceného jeřábu zpět na silnici zajistily dva jeřáby soukromé firmy. Vyprošťování vozu nebylo jednoduché a zásah se protáhl. Proto byli hasiči v průběhu zásahu vystřídáni dalším družstvem ze stanice Břeclav.

Po vyproštění vozu odstranila jednotka sorbent z vodní hladiny a zlikvidovala obě norné stěny. Mostek provizorně označila vymezovací páskou. V 17.21 se jednotka vrátila zpět na stanici Břeclav.

Jaroslav Mikoška
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet