Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stavba hasičské stanice v Lovosicích úspěšně pokračuje, dokončena byla střecha

Stavba stanice Hasičského záchranného sboru – Lovosice úspěšně pokračuje. V těchto dnech byla dokončena střecha, byla zahájena montáž oken a provádějí se práce uvnitř objektu.

V nově budované stanici jsou tři stání pro výjezdové automobily. V jednom z nich je zároveň technologie mytí pro hasičskou techniku. Personálně bude výjezd hasičů zajištěn celkem 18 hasiči ve směně a jedním denním pracovníkem – velitelem stanice. Předpokládané předání díla – konec června 2015.

Přečtěte siV roce 2015 bude dostavěno pět hasičských stanic, zahájena bude i stavba dvou nových

Stanice je určena pro jednotku profesionálních hasičů České republiky – HZS Ústeckého kraje – Lovosice. Ta se do Lovosic vrátí z Litoměřic, odkud teď vyjíždí, po 11 letech. Nově budovaná stanice v Lovosicích bude typu P1. To jest stanice s trvalým obsazením jednoho organizovaného výjezdu.

Investorem je Česká republika – Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Jednotka HZS Ústeckého kraje, stanice Lovosice zajišťuje požární ochranu na území ORP Lovosice, kam spadá i budovaný úsek dálnice D8 (včetně tunelů) přes České středohoří. Právě vysoké požární nebezpečí v tunelech a potřeba dojezdu jednotek PO do 10 minut přispělo k realizaci stavby stanice v Lovosicích.

Reportáž z roku 2013 o stavbě stanice

Stanice s profesionálními hasiči v Lovosicích byla od roku 1965. Jednotka sídlila v prostorách původního SDH města Lovosic ve dvorním traktu dnešního Domova mládeže v ulici Osvoboditelů.

Postupnou modernizací města a vyššími nároky hasičů na prostory, byly garáže zbourány a jednotka se v roce 1975 přemístila do objektu dnešních technických služeb v Terezínské ulici. Povodeň v roce 2002 tento objekt zničila, proto se jednotka nejprve přemístila do prostor INTRANSU (bývalá RO-LA u Lukavce), kde však nebyla technika v garážích.

Před zimou 2002 se hasiči nastěhovali do prostor Lovochemie a.s. Následně byla jednotka od června 2004 dočasně dislokovaná do nově zbudované stanice v Litoměřicích.

Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
HZS Ústeckého kraje
Sdílet