Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Medaile hasičům předány

Dnes, 20. listopadu 2006, v 9 hodin byly v jednacím sále Rady Pardubického kraje na Krajském úřadě v Pardubicích profesionálním hasičům předány medaile Za věrnost.

Medaile Za věrnost II. a III. stupně je udělována k ocenění velmi dobrých výsledků ve služební činnosti v trvání pracovního nebo služebního poměru v délce 10 a 20 let.

Z rozhodnutí generálního ředitele Hasičského záchranného sboru genmjr. Ing. Miroslava Štěpána byly medaile Za věrnost II. a III. stupně uděleny i 9 příslušníkům HZS Pardubického kraje. Akt slavnostního předávání medailí HZS ČR se koná od roku 2000, a to dvakrát ročně. Medaile je oceněním za svědomitou a zodpovědnou práci na všech funkcích, které během svého působení u hasičského sboru příslušníci zastávají.

Ocenění příslušníkům předali pplk. Ing. Miroslav Kvasnička, ředitel HZS Pardubického kraje a náměstek hejtmana Pardubického kraje Ing. Ivo Toman. „Práce hasičů je posláním. Je to služba veřejnosti, které si nesmírně vážím. Gratuluji všem oceněným a přeji jim mnoho zdraví do dalších let,“ řekl náměstek hejtmana Ivo Toman.

Medaile převzali:

Za věrnost II. stupně
nprap. Josef Oliva – HZS Pk ÚO Ústí nad Orlicí
mjr. Bc. Radek Pešek – HZS Pk ÚO Chrudim
npor. Miloslava Knosová – HZS Pk ÚO Svitavy

Za věrnost III. stupně
kpt. Ladislav Kostovič – HZS Pk ÚO Chrudim
npor. Bc. Jaroslav Kubíček – HZS Pk ÚO Ústí nad Orlicí
kpt. Ing. Radim Brokl – HZS Pk ÚO Svitavy
npor. Mgr. Petr Drápalík – HZS Pk ÚO Chrudim
ppor. Radek Cinko – HZS Pk stanice Pardubice
npor. Milan Rys – HZS Pk stanice Pardubice



por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet