Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Velkých Opatovicích hořel osobní automobil, na místě zasahovalo pět jednotek hasičů

Při příjezdu na místo události dne 17. 1. 2013 po půl deváté večerní, byl zjištěn požár osobního automobilu, který majitel vytlačil mimo garáž. Požár byl v plném rozsahu zadní části a interiéru vozidla. Kvůli intenzitě požáru bylo na jeho likvidaci nasazeno jednotkou SDH Velké Opatovice útočné vedení „C“ a vysokotlak.

Bylo provedeno osvětlení místa zásahu osvětlovacím stožárem a v průběhu dohašování požáru jednotka provedla odpojení akumulátoru v motorovém prostoru, jenž nebyl požárem zasažen. V důsledku zakouření garáže byli vyslání dva členové v dýchací technice na průzkum, neboť bylo majitelkou sděleno, že se ve sklepních prostorách nachází osoba.

V tuto dobu byl nasazen přetlakový ventilátor pro urychlení odvětrání garáže a sklepních prostor. Majitel se nacházel v prádelně, kde nebylo zakouření tak velké a byl vyveden ven z prostoru do doby vyvětrání. Nalezená osoba neudávala a nejevila žádné známky zranění a nestěžovala si na dýchací potíže v důsledku pobytu v zakouřeném prostoru.

V tuto chvíli se na místo dostavila JSDH Jevíčko, která vyčkala v záloze na příjezd HZS Boskovice. Dále následoval příjezd HZS Boskovice, PČR a JSDH Letovice. Jednotka SDH Velké Opatovice zůstala na místě až do samotného ukončení zásahu, kdy prováděla osvětlení místa pro vyšetřovatele příčin požáru z HZS Blansko. Po ukončení činnosti odjela zpět na základnu. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Zúčastněné jednotky:

  • JSDH Velké Opatovice
  • JSDH Jevíčko
  • HZS Boskovice
  • JSDH Letovice
  • HZS Blansko
  • Policie ČR.

Foto a info: JSDH Velké Opatovice

Sdílet