Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda se obešla bez vážných následků, chlapce odměnili hasiči dráčkem „Záchranáčkem“

Bezprostředně po deváté hodině ranní byla vyslána jednotka profesionálů z Otrokovic na místo dopravní nehody osobního motorového vozidla, ke které došlo na komunikaci z Otrokovic směrem na Tlumačov.

Podle oznamovatele se vozidlo nacházelo mimo komunikaci a v jeho interiéru zůstala jedna osoba.

Za tři minuty od výjezdu ze stanice byli hasiči na místě hlášené nehody. Jak bylo zjištěno, vozidlo Škoda Fabia se při průjezdu ostrou zatáčkou dostalo mimo komunikaci a skončilo v poli. U vozidla se nacházel asi devítiletý chlapec, který nevykazoval žádné známky poranění. Řidička vozidla zůstala sedět ve vozidle a byla pravděpodobně v šoku. Zasahujícím hasičům si stěžovala na bolest hlavy a krku.

Vzhledem ke skutečnosti, že karoserie vozidla nebyla nijak deformována, byla hasiči z vozidla vytažena a to bez nutnosti použití vyprošťovacích zařízení. Následně byla přenesena do sanity zdravotnické záchranné služby, které byla spolu s lékařem na místě nehody.

I když řidička ani malý chlapec nevykazovali žádné známky vnějšího poranění, byli transportováni k dalšímu ošetření do zdravotnického zařízení. Malý chlapec dostal ještě před odjezdem od zasahujících hasičů našeho maskota dráčka „Záchranáčka“.

Hasiči zajistili havarované vozidlo proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin a předali místo zásahu přítomným policistům.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet