Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička s autem u Stříteže nad Bečvou vjela pod vlak, cestující z vlaku zůstali nezraněni, ona zemřela

V 17:44 hodin byla na operační středisko zlínských hasičů oznámena dopravní nehoda vlaku a osobního vozidla, ke které došlo na železničním přejezdu u obce Střítež nad Bečvou na Valašskomeziříčsku. Podle prvotních informací se na místě nehody nacházela jedna zraněná osoba.

Na místo události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Valašské Meziříčí. Současně byl vyhlášen poplach i jednotce hasičů města Rožnov pod Radhoštěm a na místo nehody vyjeli i hasiči HZSP SŽDC Přerov.

Jako první byli na místě, do šesti minut od svého výjezdu, hasiči z Valašského Meziříčí. Provedeným průzkumem bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního vlaku s vozidlem Škoda Felicia a to přímo na železničním přejezdu. Osobní vozidlo pak bylo dále vlečeno na nárazníku vlaku po kolejišti.

Při nárazu vlaku do vozidla ze strany spolujezdce došlo ke zranění ženy, která vozidlo řídila. Ta byla následně z vraku vyproštěna osobami, které se na místě nehody nacházely. Ke zranění cestujících ve vlaku nedošlo.


Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži, které jsou doplněny dopravní značkou „Stůj, dej přednost v jízdě!“

Při nehodě byla usmrcena řidička osobního automobilu (1979). Škoda byla vyčíslena na 230 000 Kč (200 tisíc vlak, 30 tisíc automobil).

Drážní inspekce


Hasiči zajistili místo události a zabezpečili vrak vozidla proti vzniku požáru a úniku provozních kapalin. Po předání místa zásahu policii a jednotce HZSP SŽDC Přerov se jednotky vrátily na své stanice.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet