Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nová stanice pro hasiče v Broumově

Úterý 21. listopadu 2006 bylo pro broumovské hasiče ve znamení oficiálního převzetí nové stanice v Soukenické ulici, kam se hasiči přestěhovali z původních, již nevyhovujících prostor.

Původní objekt stanice v centru Broumova byl v havarijním stavu, stejně tak jako garáže pro výjezdovou techniku. Proto Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje rozhodl o jejím přestěhování do nových prostor, které vznikly rekonstrukcí a dostavbou původní administrativní budovy Celní správy ČR. Nová stanice představuje nejen důstojné zázemí pro své příslušníky hasičského záchranného sboru, ale také moderní garáže pro výjezdovou techniku. V budově stanice má své prostory také jednotka dobrovolných hasičů Broumov.

Nová stanice disponuje celkem šesti garážovými stáními, která doplňuje nezbytné dílenské zázemí. Pět garážových stání využívají profesionální hasiči a jedno slouží jednotce sboru dobrovolných hasičů. Součástí stanice je technologie ovládající vyhlašování poplachu, automatického odsávání zplodin a otvírání výjezdových vrat. Příslušníci jednotky mají k dispozici vedle sociálního zázemí také prostory pro tělesnou přípravu (posilovnu a venkovní hřiště).

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje
por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí

Další fotky nové stanice jsou zde.
Sdílet