Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na koupališti v obci Libčice nad Vltavou shořela restaurace, škody půjdou do milionů

Deset minut po jedné hodině ranní ve středu 23. ledna 2013 vyjeli hasiči k požáru nízké budovy v areálu koupaliště v obci Libčice nad Vltavou.

Operační středisko na místo vyslalo jednotky ze stanic HZS Slaný, Kladno, Kralupy nad Vltavou a Roztoky, doplněné o dobrovolné hasiče z obcí Libčice a Roztoky

Jak bylo na místě zjištěno, jednalo se o nízký objekt, jehož jedna část byla v plamenech. Hasiči se marně snažili zamezit šíření požáru na střechu, následně se soustředili na ochranu ostatních částí objektu.

Zasahující hasiči dostali požár pod kontrolu před pátou hodinou ranní, poté probíhaly dohašovací práce a rozebírání střechy.

Podle předběžných informací byla v objektu v provozu restaurace s kuchyní, nově přistavená a rekonstruovaná část byla těsně před kolaudací.

Jak dopoledne uvedla Lenka Kostková, tisková mluvčí HZS Středočeského kraje, při zásahu se nikdo nezranil, předběžně se uvažuje o škodě vyšší jak 5 milionů.


Ve 12.30 hodin na místo přijeli kynologové se psy. Hasiči ještě museli zlikvidovat doutnající místa a shodit narušená místa na střeše, která ohrožovala bezpečnost pohybujících se zde osob.

Ve 14.30 hodin už na místě pracovali jen pracovníci kriminální policie a vyšetřovatelé hasičů, požářiště se bude dále hlídat.

Během zítřka se na místo dostaví pracovníci Technického ústavu požární ochrany, aby odebrali vzorky a pomohli hledat příčinu vzniku ohně.

Foto: Tomáš Nocar, HZS Středočeského kraje a SDH Libčice nad Vltavou

Sdílet