Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár ocelového přístavku v areálu valašskomeziříčské nemocnici zaměstnanci nezlikvidovali ani sedmi hasicími přístroji

Hustý kouř provázel dnešní požár ve vnitřní části ocelového přístavku pro ukládání komunálního odpadu v areálu nemocnice ve Valašském Meziříčí.

Ještě před příjezdem hasičů se o uhašení pokoušeli sami zaměstnanci, kteří použili celkem 7 ručních hasicích přístrojů. Vzhledem k silnému vývinu kouře se jim ale nepodařilo vniknout do přístřešku a požár likvidovat.

V 10:00 hodin bylo o požáru informováno krajské operační středisko zlínských hasičů. Na místo události byly vyslány dva cisternové automobily a jeden automobilní žebřík profesionálních hasičů stanice Valašské Meziříčí. Současně byl vyhlášen poplach také jednotce dobrovolných hasičů obce Jablůnka a jednotce HZSP DEZA a.s.

Už čtyři minuty od výjezdu ze stanice byli na místě profesionální hasiči, kteří do zakouřeného interiéru přístavku vnikli vybaveni dýchací technikou a požár rychle lokalizovali a likvidovali. Po následném odvětrání prostor a kontrole, byl objekt předán zástupci uživatele.

Na místo události se také dostavil vyšetřovatel požárů z Valašského Meziříčí, který provedl prvotní ohledání místa. Pro potřeby vyšetřování požárů byla vyčíslena vzniklá škoda, které dosahuje výše asi 40.000,– Kč. Příčina vzniku požáru bude vyšetřovatelem stanovena po vyhodnocení všech získaných poznatků.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet