Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči likvidují požár novostavby v Týništi nad Orlicí, na místě zasahuje sedm jednotek

Škodu 800 tisíc korun způsobil požár, který 25. ledna 103 po poledni zasáhl rodinný dům v části Štěpánovsko v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku.

Požár vypukl v prostoru přístřešku u novostavby a po uskladněném dřevě se rozšířil na střechu přístřešku a následně i na střešní konstrukci rodinného domu. Majitel domu s přivolanými policisty se snažili uhasit požár přístřešku pomocí kbelíků s vodou a jedním ručním hasicím přístrojem, ale bez úspěchu.

Z domu se jim ještě před příjezdem hasičů podařilo vynosit některé cenné předměty. Majitel se při pokusu o uhašení nadýchal kouře a musel být převezen záchrannou službou do nemocnice.

Při příjezdu první jednotky hasičů již hořel celý přístřešek, střecha a půdní prostor domu. Přestože hasiči zasahovali velmi ohleduplně, aby minimalizovali škody v obytné části domu, tak v půdním prostoru došlo k prohoření trubky u bojleru a vytopení obytných místností.

Po lokalizaci požáru hasiči rozrovnali tašky na střeše, aby odvětrali zakouřený prostor a následně z půdního prostoru odstranili tepelnou izolaci z vaty. Uchráněné hodnoty na domě byly vyčísleny na 700 tisíc korun.

Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet