Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto ve Velkých Karlovicích narazilo do plynové přípojky, plyn naštěstí neunikal

Minutu před půl devátou ranní byla na operační středisko HZS Zlínského kraje oznámena dopravní nehoda osobního motorového vozidla, ke které došlo v obci Velké Karlovice na Vsetínsku. Podle oznamovatele narazilo vozidlo do plynové přípojky a urazilo její uzávěr.

Na místo události vyjely dvě jednotky hasičů a to jak profesionálové ze Vsetína, tak i dobrovolní hasiči z Karolinky. Po příjezdu na místo nehody bylo provedeným průzkumem zjištěno, že osobní vozidlo zn. Citroen sjelo z komunikace, zničilo dřevěné oplocení blízkého pozemku a narazilo do krabice přípojky rozvodu plynu s hlavním uzávěrem.

Únik plynu nebyl hasiči zjištěn, došlo pouze k ohnutí přívodního potrubí. I přes to, že plyn neunikal, rozhodl velitel zásahu o povolání pracovníků plynárenské pohotovostní služby.

Po jejich příjezdu a provedené kontrole bylo vozidlo jednotkou vytaženo na komunikaci. Místo události bylo předáno policii a jednotky se vrátily na své stanice.

Jak následně ohlásil velitel dobrovolných hasičů z Karolinky, při návratu na stanici projížděli místem, kde došlo k uvíznutí dalšího vozidla mimo komunikaci. Toto vozidlo za použití své techniky vyprostili a bez dalších problémů dorazili na svou stanici.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet