Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den otevřených dveří u SDH Horní Maršov

V sobotu 25. listopadu 2006 odpoledne se v prostoru hasičské zbrojnice uskutečnil Den otevřených dveří, při kterém byla uvedena do provozu repasovaná caska Š 706.

Při této příležitosti ocenil starosta obce Ing. Petr Kučera svépomocnou práci místních hasičů při přeměně a dovybavení cisterny jednotky na vozidlo schopné plnit úkoly poplatné náročnosti dnešní doby. Svým podílem prací doslova na koleni při úpravách a vzniku nových úložných prostor nástavby ušetřili členové sboru obrovské peníze z původně plánovaného rozpočtu projektu, který byl na konec prováděných prací finančně podpořen i Královéhradeckým krajem. Za podíl kraje se tak dokázala prodloužit životnost nádrže, čerpadla a armatur tak, že z původních úprav vozidla došlo už na klasickou repasi. Samozřejmostí je i nová výbava umožňující např. použití smáčedla Pyrocom, přetlakový ventilátor, nové moderní kombinované proudnice a různé vychytávky, usnadňující obsluhu vozidla a zlepšující bezpečnost.

Jako poděkování za podíl prací na tomto projektu předal starosta obce veliteli jednotky Pamětní list obce a darem jednotce sušící zařízení na zásahovou obuv. V rámci Dne otevřených dveří pak měli zájemci z řad veřejnosti, ale i okolních hasičských sborů možnost prohlédnout si výsledek naší práce nejenom na vlastní cisterně, ale i na stavebních úpravách zbrojnice, vybavení jednotky a vnitřní prostory zbrojnice.

V garážích zbrojnice se využila možnost posedět u stolů a lavic, nahlédnout do fotografií s průběhem přestavby a samozřejmě při zajištěném občerstvení využít milé setkání s kolegy hasiči a veřejností k vzájemné komunikaci. Potěšil nás zájem našich sousedů o naši práci i setkání s našimi předchůdci z řad hasičů.

Více fotek z repasu je ve fotogalerii na www.hasicihornimarsov.cz

Za SDH Horní Maršov Soptik-HM
Foto Soptik-HM
Sdílet