Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po vážné nehodě mezi obcemi Luženice a Březí musel vrtulník do nemocnice transportovat několik zraněných

Dne 27. ledna 2013 v 19:20 hodin došlo na silnici č. I/26 mezi křižovatkou na obec Luženice a obcí Březí k dopravní nehodě.

Třiadvacetiletá řidička osobního vozidla značky Volkswagen Golf při projíždění mírné pravotočivé zatáčky s vozidlem najela na pravou krajnici do vrstvy sněhu a ve snaze dostat vozidlo zpět na silnici dostala smyk. Přejela s vozidlem do protisměru, vlevo mimo pozemní komunikaci a v levém silničním příkopu čelně narazila do stromu.

Po nárazu se vozidlo převrátilo na střechu a zůstalo ležet v levém silničním příkopu. Při šetření dopravní nehody bylo zjištěno, že řidička nebyla za jízdy připoutána bezpečnostním pásem a rovněž tak její tři nezletilé děti přepravované na zadním vozidle v autosedačkách nebyly připoutané.


Matku a tři děti z vozidla vyprostil denní příslušník HZS Domažlice se svou ženou, společně provedli prvotní ošetření zraněných a do příjezdu ZZS se o pacienty starali.

Hasiči dále zajistili místo nehody, asistovali ZZS při ošetření zraněných a jejich transportu, spolupracovali s policií. Připravili místo přistání pro vrtulník LZS a naváděli pilota. Okolí nehody nasvicovali halogeny.

HZS Plzeňského kraje


Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění jednoho z dětí, další dvě děti a řidička byly zraněny lehce. Všichni byli transportováni vrtulníkem k ošetření do nemocnice v Plzni. Při ohledání vozidla policisté zjistili, že na přední nápravě a zadní nápravě byly rozdílné rozměry pneumatik.

Na vozidle vznikla při dopravní nehodě škoda ve výši 50 tisíc korun. Věc dopravní nehody si na místě převzal kriminalista služby kriminální policie a vyšetřování Domažlice, který zahájil ve věci úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

por. Mgr. Dagmar Brožová
Policie ČR

Sdílet