Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Záchranáři ošetřovali muže zraněného při požáru na Bruntálsku, vyskočil z okna

Zdravotnická záchranná služba zasahovala v noci z neděle na pondělí u vážně zraněného muže na Bruntálsku. K pacientovi, který měl utrpět poranění při požáru domu byli záchranáři do obce Razová voláni před jednou hodinou.

Na pomoc postiženému vyjela lékařská posádka rendez-vous a skupina rychlé lékařské pomoci z Bruntálu. Na místě zasahovaly i dvě posádky HZS Bruntál a dvě jednotky dobrovolných hasičů.

Dvaačtyřicetiletý muž byl v době příjezdu ZZS při vědomí a v kontaktu se zdravotníky. Prvotní lékařské vyšetření však ukázalo, že jeví známky vážných poranění.

Posádky zjistily řezné rány na horních i dolních končetinách, dále popáleniny a omrzliny. Stav pacienta byl život ohrožující. Lékařka proto postiženého uvedla do umělého spánku, zajistila jeho dýchací cesty a připojila k přístrojem řízené ventilaci.

Záchranáři ošetřili poranění, zajistili tepelný komfort a zahájili podávání potřebných léků. Muž byl připraven k transportu do zdravotnického zařízení a poté přepraven na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Krnově.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí ZZS MSK

Sdílet