Úterý 7. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Náraz osobního vozidla do sloupu osvětlení přivodil chlapci šok, dostal dráčka Záchranáčka

V 10:29 hodin byl vyhlášen poplach jednotce profesionálních hasičů stanice Vsetín a současně také jednotce dobrovolných hasičů obce Karolinka. Obě jednotky byly vyslány do obce Velké Karlovice, kde mělo podle přijatého oznámení dojít k dopravní nehodě osobního motorového vozidla a zranění osoby.

I přes velmi špatnou sjízdnost komunikací byla na místě nehody do pěti minut od výjezdu jednotka z Karolinky. Následně na místo události dorazila sanita zdravotnické záchranné služby, hlídka PČR a jednotka profesionálů ze Vsetína.

Provedeným průzkumem na místě nehody bylo zjištěno, že došlo k čelnímu nárazu osobního vozidla zn. Citroen Xsara Picasso do sloupu veřejného osvětlení. Ve vozidle cestovaly dvě dospělé osoby a dvě děti, chlapec a děvče. Ke zranění osob ve vozidle v důsledku nárazu nedošlo, pouze u chlapce, který byl astmatikem vyvolal šok z nehody zdravotní potíže.

Obou dětí se ujali zdravotníci, kteří je následně v doprovodu matky, která havarované vozidlo řídila, transportovali k preventivní kontrole do zdravotnického zařízení. Ještě před odjezdem dali dětem naši hasiči svého maskota dráčka „Záchranáčka“.

Hasiči provedli protipožární opatření a likvidovali únik provozních kapalin z chladiče vozidla. Na místě nehody byla nadále ponechána jednotka hasičů z Karolinky, která zajistila místo události až do příjezdu dopravní policie.

por. Bc. Libor Netopil
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet