Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hořící chatě ve Strakonicích zemřela osoba, další byla popálená venku

V 1:34 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje informaci o požáru v ulici Arch. Dubského ve Strakonicích. Dle ohlašovatele hořela chatka. K zásahu operační důstojníci vyslali osádky dvou cisteren profesionálních hasičů ze stanice Strakonice a svolali jednotku SDH obce Strakonice.

Průzkum, který strakoničtí profesionálové na místě provedli, potvrdil, že hoří dřevěná chatka v zahrádkářské kolonii. Požár zachvátil chatku v plném rozsahu. Nikam se však nerozšířil, velitel zásahu proto nahlásil jeho lokalizaci.

Dobrovolná jednotka byla vrácena zpět na základnu. U hořící chatky byla nalezena popálená osoba, kterou hasiči okamžitě předali do péče zdravotníků ZZS. Osoby byla letecky transportována na popáleninové centrum do Prahy.

Zároveň s hasebními pracemi zasahující hasiči na žádost Policie ČR zajistili osvětlení místa pro přistání vrtulníku LZS.

V 2:21 hodin bylo z místa zásahu oznámeno, že na požářišti uvnitř shořelé chatky byla zasahujícími hasiči nalezena mrtvá osoba. Před čtvrtou hodinou ranní byl požár uhašen.

Předběžná škoda vzniklá požárem byla vyčíslena na Kč 100 000,–, příčina vzniku požáru je v šetření.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet